ΚΔΑΠ ΑμεΑ «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Από το  2016 ως σήμερα μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ  λειτουργεί σε καθημερινή απογευματινή βάση και εξυπηρετεί  έως και 22 παιδιά με αναπηρίες από 4-17 ετών.

 

Το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ρεθύμνου «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» αποτελεί ένα χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπου στα πλαίσια ενός δομημένου ψυχοπαιδαγωγικού προγράμματος, με στοχευμένες δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε παιδιού, προάγεται η γνωστική και ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη. Στο χώρο αυτό εργάζονται επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, ενώ η εθελοντική εργασία πολλών προπτυχιακών ή Μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Με το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ οργανώνουμε δημιουργικές δραστηριότητες, εξωτερικά προγράμματα ένταξης στην κοινότητα, κοινωνικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για όλους τους πολίτες, ομάδες γονέων. Στόχος μας είναι τα παιδιά να περνούν ευχάριστες, ποιοτικές και δημιουργικές στιγμές, ενώ παράλληλα να παρέχουμε υποστήριξη στους γονείς και στις οικογένειες στο σύνολό τους.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΑμεΑ

Στην αρχή του 2019 ξεκινήσαμε την λειτουργία ενός  χώρου ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΑμεΑ – σημείο αναφοράς για γονείς και άτομα με ειδικές ικανότητες.

 

Ένα χώρο – μέσα στην πόλη που παρέχει:

  • Σημείο αναφοράς και υποστήριξη – συμβουλευτική – ενημέρωση – εκπαίδευση –  παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους γονείς και την οικογένεια του ατόμου
  • Yποστήριξη, παρέμβαση, εκπαιδευτικά προγράμματα στα ίδια τα ωφελούμενα άτομα
  • Χώρο για χαλάρωση και ηρεμία, κοινωνική αποδοχή
  • Δίνει την ευκαιρία στους ωφελούμενους να απολαμβάνουν διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια , προγράμματα ,κεράσματα, προβολές ταινιών, πολιτιστικά δρώμενα, ενημερωτικές δράσεις
  • Αποτελεί χώρο εκπαίδευσης και προεπαγγελματικής κατάρτισης
  • Είναι χώρος έκφρασης και συνεκπαίδευσης με την ευρύτερη κοινότητα, μέσω συνεργασιών φορέων , προγραμμάτων και δράσεων
  • Έχει το χαρακτήρα ενός χώρου ευέλικτου και  διαμορφωμένου κατάλληλα στις ανάγκες των ωφελούμενων ατόμων που παράλληλα θα τους προετοιμάζει για την ενσωμάτωση και την ενεργή τους παρουσία στην κοινωνία μας.