Ποιοί είμαστε

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου είναι ο μόνος ενεργός γονεϊκός φορέας που παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και εκπαίδευσης σε άτομα με αναπηρία στο νομό Ρεθύμνου με 200 περίπου μέλη. Ξεκινήσε το 2007 ως Σωματείο και από το 2013 είναι πιστοποιημένος φορέας παροχής υπηρεσιών για άτομα με αναπηρίες. Το Σωματείο μας ιδρύθηκε καταστατικά το 2007 με έδρα τον Πλατανιά Ρεθύμνου. Από το 2012 φιλοξενενούμαστε με το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ σε χώρους του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου (Παναπικολάου 23). Είμαστε ο μονός ενεργός σύλλογος γονέων που ασχολείται με το φάσμα των αυτιστικών διαταραχών στην Κρήτη. Παρέχουμε άμεσα παρέμβαση και υποστήριξη στα προβλήματα που αφορούν τα παιδιά με αυτισμό στην οικογένεια, στο σχολικό πλαίσιο , στην υγεία και στην κοινωνική πρόνοια. Ασχολούμαστε με όλες τις ηλικιακές ομάδες ατόμων με αναπηρία και στοχεύουμε στην εκπαίδευση και την πρώιμη παρέμβαση. Αγωνιζόμαστε για την ποιοτική διαβίωση των ενηλίκων αμέα, οργανώνουμε δράσεις ευαισθητοποίησης για το ευρύ κοινό και παρέχουμε προγράμματα εξωτερικών δραστηριοτήτων για την αυτονόμηση και εκπαίδευση των αμέα όλων των ηλικιών, ομάδες γονέων και συναντήσεις εκπαίδευσης και εμψύχωσης γονέων. Τα μέλη μας είναι περί τα 200.

Ονειρευόμαστε νέες δομές

  • Μια στέγη υποστηριζόμενη διαβίωσης
  • Ένα προστατευόμενο εργαστήριο προεπαγελματικής ένταξης αμέα
  • Ένα Κέντρο Εκπαίδευσης και δια βίου μάθηση ενήλικων ατόμων με αναπηρία
  • Προγράμματα επικοινωνίας κα συνεργασιών με φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΟΜΑΔΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Σε συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου

 

4 έτη ομάδες εφήβων – ενηλίκων ( 40 άτομα) σε συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου και πολλούς εθελοντές εκπαιδευτές και γονείς. Σε αυτή τη δράση γίνονται πλήθος ποιοτικών εκπαιδευτικών δράσεων, εξωτερικές δραστηριότητες κοινωνικοποίησης, αλλά και ένα κομμάτι αυτονόμησης μέσω προεπαγγελματικής κατάρτισης. προσφέροντας γέφυρες επικοινωνίας στα παιδιά με βιωματικούς τρόπους, συζήτηση, μουσική και καλλιτεχνικά δημιουργήματα. Αυτός είναι ένας επίσης πυρήνας που λειτουργεί με εξωστρέφεια και διάθεση συνεργασίας με φορείς έχοντας φρέσκες ιδέες και όρεξη για δουλειά.

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Η Δύναμη Μας Είναι Ο Εθελοντισμός

 

Η ομάδα των εθελοντών μας μετράει κάθε χρόνο τα 60 μέλη! Κάθε χρόνο παλιοί και νέοι εθελοντές συνεργάζονται μαζί μας με συνέπεια, σταθερότητα και αγάπη. Μέσα από την ενημέρωση και εκπαίδευσή που τους παρέχεται, στηρίζουν και πλαισιώνουν κάθε μας δράση και αποτελούν για μας σημαντικούς συνοδοιπόρους στο έργο μας. Ο καθένας αφιερώνει όσο χρόνο θέλει και μπορεί την εβδομάδα, έχοντας συγκεκριμένο ρόλο στα ομαδικά ή ατομικά προγράμματα κάθε παιδιού. Με την ενεργή συμμετοχή τους, συνδράμουν στις διαπροσωπικές σχέσεις των παιδιών και εφήβων σε επίπεδο ομάδας αλλά και ατομικά, προβάλλοντας θετικά πρότυπα συμπεριφοράς και επικοινωνίας και επιδρώντας έτσι σημαντικά στην κοινωνικοποίησή τους.

Γίνε Εθελοντής Σήμερα

Ναι

Εθελοντισμός Τώρα

11 + 3 =

Κοινωνικά - Ιστορικά

Εξυπηρετούμενες Οικογένειες 12 χρόνια

Εθελοντές

Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε εθελοντές

Ομάδες γονέων τα τελευταία 6 χρόνια

Παιδιά ωφελούμενα και μη της δομής

Γονείς, ατομική συμβουλευτική 2 χρονια

Έτη λειτουργίας του συλλόγου