Στόχοι

Μελλοντικά Σχέδια και Στόχοι

Η ευθύνη που αναλάβαμε είναι καίρια υποκαθιστώντας την Πολιτεία στο κομμάτι διαχείρισης ανήλικων ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους για το Ρέθυμνο. Το κάνουμε με ευθύνη και αυταπάρνηση, εθελοντικά και δωρεάν σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχουμε.
Δηλώνουμε εκπρόσωποι του γονεικού κινήματος μιας γενιάς ΑΜΕΑ στο Ρέθυμνο από βρέφη ως και 30 ετών που δεν έχουν καμία άλλη εύνοια και υποστήριξη από κάποια δομή ή φορέα. 150 τουλάχιστον άτομα που έχουν και ψηλές και χαμηλές λειτουργικότητες, που έχουν φοιτήσει σε τυπικά ή ειδικά σχολικά πλαίσια που όμως παραμένουν σπίτι τους στην ενήλικη ζωή τους ή δεν έχουν τρόπο να διαχειριστούν το χρόνο τους τα απογεύματα μια και δεν υπάρχουν χώροι εξειδικευμένοι για δωρεάν κοινωνικοποίηση και παρέμβαση.

Όμως και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ εξυπηρετούμε «δύσκολα παιδιά» , μια και έχουν κι αυτά ανάγκες και δεν μπορούμε, ούτε θέλουμε ως γονεϊκός φορέας να κλείσουμε καμία πόρτα σε παιδιά που επιδέχονται εκπαίδευση. Έχουμε οφελούμενους άτομα με τετραπληγία, ημιπληγία, κάποια σύνδρομα, παιδιά με βαριά μέτρια ή ελαφρά νοητική υστέρηση και αυτισμό υψηλής και χαμηλής λειτουργικότητας.

Αίτημα Νέου Χώρου

Μέσα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, από Ιδρύματα και άλλες προτάσεις που όλες τις αιτηθήκαμε και εκπονήσαμε μόνοι μας, με κόπο και έξοδα ως τώρα.

Για τις μεταφορές των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις δράσεις μας έχουμε μόλις ολοκληρώσει μια σειρά θερινών δράσεων και ανοιχτών στο ευρύ κοινό εκδηλώσεων για να αγοράσουμε ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ( mini bus)

Ονειρευόμαστε ακόμα και ζητούμε ΝΕΟ ΧΩΡΟ να στεγαστούμε, Επαγγελματική αποκατάσταση ΑμεΑ, Στέγες ημιαυτόνομης διαβίωσης, Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ.

Οι εθελοντές είναι η στήριξη μας

Ενεργοί Χρηματοδότες

Ο χώρος που ευγενικά μας παραχωρήθηκε στο ΚΕΦΙΑΠ ουσιαστικά δεν χωράει πια τα σχέδιά μας. Επίσης δυστυχώς δεν χωράμε κι εμείς πλέον εκεί ως βάρος στα σχέδια για πλήρη στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ. Πιθανά πλησιάζει ή ώρα που πρέπει να κάνουμε ένα βήμα ακόμα, το βήμα του αποχωρισμού μια και είναι ένα δίκαιο αίτημα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου να αξιοποιηθεί όλο το κτήριο.

Ο Σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμού Ρεθύμνου είναι μια δυναμική ΜΚΟ, που εργάζεται σκληρά για το κοινό καλό. Δεν συσσωρεύουμε ή αποταμιεύουμε ποσά μια και τα αποδίδουμε στις πάγιες ανάγκες των προγραμμάτων μας. Δεν έχουμε την δυνατότητα μια και δεν είμαστε δημόσιος φορέας να μεταφερθούμε κάπου αλλού και κανείς Δημόσιος φορέας δεν μας έχει καλύψει με την αιγίδα του. Δεν περιμένουμε να χτιστεί ένας νέος χώρος για εμάς και να μας φιλοξενήσει αν οι ίδιοι δεν το διεκδικήσουμε.

Θίγουμε μόνο μια σκληρή αλήθεια μας: Το ότι δεν έχουμε κάποιο στήριγμα. Δεν υπάρχει ένας ισχυρός χρηματοδότης για εμάς. Αυτή βέβαια η πραγματικότητα μας έχει κάνει πολύ δυνατούς να σταθούμε στα πόδια μας και να γίνουμε μια γροθιά.
Έχουμε βέβαια χρόνια τώρα την αγάπη των πολιτών του Ρεθύμνου. Διεκδικούμε λοιπόν, την υποστήριξή σας για να υποστηρίξουμε τα άτομα με αναπηρία. Λέμε ΝΑΙ στα θεσμικά δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία με τη συνέχιση των όποιων παροχών.

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για το φορέα με τη δέσμευση του Δήμου Ρεθύμνου, με την εξεύρεση χώρου για την ανέγερση και δημιουργία ενός Κέντρου Ημερήσιας φροντίδας για άτομα με αυτισμό και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Μια συνεχής αγωνία των γονέων θα καλυφτεί καθώς το νέο Κέντρο πρόκειται να καλύψει πάγιες ανάγκες των ενήλικων σε παρέμβαση, δημιουργικές δραστηριότητες και δεξιότητες καθημερινής ζωής καθώς και στον τομέα της προεπαγγελματικής εκπαίδευσης, ιδανικά σε πρωινή και απογευματινή βάση.

Παράλληλα με την ίδρυση του Κέντρου στόχος του Συλλόγου είναι να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας στέγης ημιαυτόνομης διαβίωσης για ενήλικα ΑμεΑ . Ένα όραμα που ποθεί για το Ρέθυμνο, που έχει μείνει πίσω σε αυτό τον τομέα είναι η φιλοξενία σε Στέγη ατόμων με αυτισμό και ειδικές ανάγκες. Με την υπόσχεση του Δήμου Ρεθύμνου και την σύσσωμη αποδοχή της Δημοτικής Αρχής το όραμα προχωράει με την αξιοποίηση ενός ημιτελούς χώρου σε κοντινό χωριό έξω από το Ρέθυμνο.