«Όνειρο καλοκαιρινής τρέλας» από τη Θεατρική ομάδα ΑμεΑ ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ

13 Ιουλίου, 2023

Μια παραγωγή του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου

Η μεικτή συμπεριληπτική θεατρική ομάδα  ΑμεΑ ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ, που αποτελείται από μια 16 μελή ομάδα ατόμων με αυτισμό, σύνδρομα, κινητική και νοητική αναπηρία,  σε συνέργεια με  τυπικούς ερασιτέχνες ηθοποιούς, γονείς ΑμεΑ και καλλιτεχνικούς  συντελεστές  είναι έτοιμη πλέον για μια περιοδεία στο Νομό Ρεθύμνου.

Μετά την επιτυχημένη παράσταση για 2 μέρες τον Ιούνιο στο Φρούριο Φορτέτσα Ρεθύμνου, με το χειροκρότημα και τις ευχές των θεατών , η ομάδα αποφάσισε ότι  η περιοδεία θα αναδείξει περισσότερο ακόμα τα χαρίσματα και τις δεξιότητες των ηθοποιών αλλά και την ποιοτική επαγγελματική δουλειά που έχουν στήσει οι έμπειροι συντελεστές της. Αυτοί είναι η σκηνοθέτης, χορογράφος και ηθοποιός  Κωνσταντίνα Γιασεμίδου , ο σκηνοθέτης – κινηματογραφιστής  Γιάννης Μπλέτας,   κι η Φλώρα Ασουμανάκη θεατροπαιδαγωγός.

Ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου μας έχει συνηθίσει άλλωστε στις δημιουργικές εκπλήξεις, που πάντα στόχο έχουν την προβολή της αναπηρίας ως χάρισμα και τρόπο ανάδειξης των ταλέντων και ικανοτήτων της διαφορετικότητας .

Οι ηθοποιοί με αναπηρία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αξιοποιώντας αυτή τη φορά τα μονοπάτια της τέχνης. Ανέτρεψαν τα δεδομένα μέσα από την ωριμότητα που ανέδειξαν όλη τη διάρκεια των προβών και προετοιμασίας , αλλά και πάνω στη θεατρική σκηνή. Έμαθαν να εκφράζονται και να κινούνται με αυτοπεποίθηση, να υποκρίνονται και  να αποδίδουν ρόλους.

Έγιναν οι φωτεινές πυξίδες για όλους εκείνους που προσπαθούν να αποδείξουν –  συχνά βρίσκοντας κλειστές πόρτες –  τις δυνατότητές τους.

ΟΙ ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ, Η   ιδιαίτερη αυτή ομάδα που εδώ και 4 χρόνια διανύει μια επιτυχημένη πορεία έχει αγαπηθεί πολύ.

Ο Μανώλης, η Μαρία, ο Οδυσσέας, η Στυλιάννα, ο Λευτέρης, η Στελλίτσα,  η Ραφαέλα, η Δέσποινα, η Ειρήνη, ο Στέλιος, ο Παναγιώτης, ο Ανδρέας και η Μαρία είναι οι πρωταγωνιστές της σκηνής και της ζωής. Μαζί τους  οι γονείς εκ μέρους του Συλλόγου γονέων κα φίλων ατόμων με αυτισμό η Ειρήνη, ο Παύλος, η Ελένη, η Αργυρώ, ο Κώστας.

Τέλος μια ομάδας νέων ερασιτεχνών ηθοποιών που με την εθελοντική τους συνεισφορά τους στην ομάδα έδωσαν το στίγμα τους. Αυτοί είναι η  Μαριάννα, ο Βαγγέλης, η Ελένη, η Μαίρη και η Μυρτώ.

Τελικά αποδείχτηκε ότι ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ με την επιτυχημένη διασκευή από την Κωνσταντίνα Γιασεμίδου, ταίριαξε στην ομάδα επί σκηνής . Αναπόσπαστο κομμάτι αποτελούν τα ευφάνταστα βίντεο , που εντάσσονται στην πλοκή του έργου και της δράσης από το Γιάννη Μπλέτα.

Είμαστε πολύ τυχεροί που κοντά στο Ρέθυμνο υπάρχουν όμοροι δήμοι με πνεύμα συμπερίληψης και αγάπης σε αυτό που προσφέρει η τέχνη του θεάτρου.

Με πρόταση του Δήμου Μυλοποτάμου και του Δήμου Αμαρίου, έδωσαν τη δυνατότητα στην παράσταση να ξαναπαιχτεί στο Νομό.

Με την ευγενική τους προσφορά καλύπτονται όλα τα έξοδα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Οι ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ σας περιμένουν με χαρά στην παράστασή μας στη γραφική ενδοχώρα του Αμαρίου και του Μυλοποτάμου.

  • Στις 18 Ιουλίου 2023 Ανοιχτό Θέατρο Πέραμα Μυλοποτάμου9: 00 μμ

Διοργάνωση : Δήμος Μυλοποτάμου

  • Στις 25 Ιουλίου 2023 Δημοτικό Θέατρο Απόστολοι Αμαρίου 9.00 μμ

Διοργάνωση : Δήμος Αμαρίου

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή : cretalive.gr