-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ-

18 Οκτωβρίου, 2021

Τον Ιούλιο του 2021 ο Σύλλογος Γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με Αυτισμό Ν. Ρεθύμνου ξεκίνησε τη λειτουργία «Εργαστήριου ανάπτυξης κοινωνικών και προ επαγγελματικών δεξιοτήτων- Εργαστήριο Χειροποίητων Καλλιτεχνημάτων», που απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες με αναπηρία.
Όραμα μας είναι οι άνθρωποι με αναπηρία να συμμετέχουν ολοκληρωμένα στην κοινωνική ζωή. Αυτό σημαίνει συμμετοχή στην εκπαίδευση και στην εργασία, σημαίνει αυτόνομη διαβίωση και ανθρώπινα δικαιώματα. Με την πεποίθηση ότι με τις δράσεις μας θα συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ένταξη και ενσωμάτωση των ΑΜΕΑ στο κοινωνικό σύνολο και την αγορά εργασίας και με έμφαση την παραγωγική διαδικασία οργανώσαμε τη λειτουργία του εργαστηρίου μας στο Κοινωνικό Στέκι ΑΜΕΑ.
Οι δράσεις του Εργαστηρίου είναι ειδικά προσαρμοσμένες σε ενήλικα Αμέα και εφήβους, με στόχο την κοινωνική τους ένταξη , την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους και την απόκτηση προ επαγγελματικών δεξιοτήτων. Οι ωφελούμενοι μας μαθαίνουν πως να φτιάχνουν μπρελόκ, χειροποίητα κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα κ.α. Τα προϊόντα του εργαστηρίου μας μπορείτε να βρείτε και να προμηθευτείτε στο e-shop της ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΨΕΛΗΣ στην ιστοσελίδα: www.koinsep-kipseli.gr.
Επιπλέον με χαρά φιλοξενούμε φίλους χειροτέχνες στο χώρο μας, προκειμένου να μας δείξουν τεχνικές και τρόπους αξιοποίησης διαφορετικών υλικών.
Υπεύθυνη της δράσης από πλευράς του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αυτισμό είναι η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Κ. Καρασούλη Καλλιόπη- εθελοντικά (Ειδικό Εκπαιδευτικό Βοηθητικό Προσωπικό, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και Πιστοποιημένη Χειροτέχνης Ειδών Λαϊκής Τέχνης)
Στη δράση συμμετέχουν επίσης επικουρικά ,η γραμματέας του Συλλόγου, Ελένη Στάμαργα- εθελοντικά(Εκπαιδευτικός ΕΑΕ),η υπεύθυνη του Κοινωνικού Στεκιού- Διαμαντούλα Τσιχλη, φοιτητές , φίλοι και εθελοντές. Υπεύθυνος επικοινωνίας είναι ο κ. Μελισσινός Παύλος (Διευθυντής Δομών και Προγραμμάτων του Συλλόγου- τηλ. Επικοινωνίας:6948590359)
Χώρος δράσης είναι το Κοινωνικό Στέκι Αμεα στην οδό Αλβέρτου Σβάιτσερ 12, Ρέθυμνο. Σας καλούμε να υποστηρίξετε με όποιο τρόπο μπορείτε το εγχείρημα μας, είτε είστε χειροτέχνης και επιθυμείτε να προσφέρετε στα παιδιά μας, την επαφή με τη δική σας τέχνη, είτε είστε φίλος ή εθελοντής που επιθυμεί να συμβάλλει στην προσπάθεια μας. Ευελπιστούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιδιών μας, με τη δική σας πάντα στήριξη!