Εργαστήριο Κοσμήματος – Κοινωνικό Στέκι ΑΜΕΑ

10 Αυγούστου, 2021

Εργαστήριο ανάπτυξης κοινωνικών και προ επαγγελματικών δεξιοτήτων: Εργαστήριο κοσμήματος.
Το εργαστήριο προέκυψε από ανάγκη αρχικά δημιουργικής απασχόλησης μαθητών του ΕΕΕΚ Ρεθύμνου αλλά και ενηλίκων ωφελούμενων του συλλόγου με αφορμή το γεγονός ότι δεν υπήρχε φορέας στην πόλη μας που να ασχολείται με ΑΜΕΑ άνω των 18 ετών.

Η απόκτηση ενός υπαλλήλου σε καθημερινή, σταθερή βάση και υπεύθυνης του κοινωνικού στεκιού ΑΜΕΑ Ρεθύμνου Τσίχλη Αδαμαντίας μέσω του Δεσμός – Desmos, ένα πρόγραμμα το οποίο εποπτεύει ο φορέας Δεσμός, μας έδωσε την ώθηση να ξεκινήσει το συγκεκριμένο εργαστήριο τη δράση του. Έτσι, δημιουργήθηκε μια υπέροχη παρέα από επαγγελματίες, εθελοντές και μέλη του Δ.Σ. του Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου οι οποίοι συναντιόνται 2 φορές την εβδομάδα εκπαιδεύοντας αρχικά 5 ενήλικα ΑΜΕΑ.

Γνωρίζουμε πλέον ότι μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις στις σύγχρονες κοινωνίες είναι η κοινωνικοποίηση των ανθρώπων με αναπηρία με σκοπό την ένταξη, την ενεργητική συμμετοχή στην οικονομική κοινωνική και πολιτιστική ζωή της κοινωνίας μας. Το εργαστήριο κοσμήματος που πραγματοποιείται στο Κοινωνικό Στέκι ΑΜΕΑ είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις δεξιότητες ενηλίκων και εφήβων ΑΜΕΑ και αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο τους αλλά και την απόκτηση προ επαγγελματικών δεξιοτήτων δίνοντας τους παράλληλα την ευκαιρία να έχουν μια ουσιαστική κοινωνική ζωή μιας και παρέμεναν στο σπίτι χωρίς να έχουν κάτι να κάνουν. Το εργαστήριο μας δίνει την δυνατότητα στα παιδιά μας να ξεδιπλώσουν την φαντασία και την δημιουργικότητα που τα διακατέχει δημιουργώντας τα δικά τους κοσμήματα, όπου και θα τα προωθήσουμε σε παζάρια και στο ηλεκτρονικό μας eshop κοινωνικής επιχείρησης η οποία έχει συσταθεί από μέλη του Συλλόγου ξεκινώντας έτσι μια επαγγελματική οικονομική δραστηριότητα.

Τέλος, να αναφέρουμε πως ο Δεσμός με το πρόγραμμα του, έχει βοηθήσει αισθητά τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό και ενισχύει το όραμά του με τη λειτουργία δράσεων στο Κοινωνικό Στέκι ΑΜΕΑ που έχει ως απώτερο στόχο την εκπαίδευση ατόμων ΑΜΕΑ όλων των ηλικιών αλλά και την εργασιακή τους ένταξη στην κοινωνία των πολιτών.

#autismrethymno
#DESMOSFORYOUTH
#koinonikostekiamea