ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΑΜΕΑ

Άνοιξε τις πόρτες του το Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ , πλημμύρισε με χαρούμενες φωνές , γέμισε με χρώμα και έδωσε άλλη ζωντάνια στην οδό Σβάιτσερ!!!

Με το πρόγραμμα του φορέα Δεσμός – Desmos , “Δεσμός για τους νέους” , ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου απέκτησε μια υπάλληλο βρεφονηπιοκόμο – παιδαγωγό ως υπεύθυνη του χώρου και καταφέρετε να πραγματοποιήσει την επαναλειτουργία του.

Το προηγούμενο διάστημα έγινε η τακτοποίηση και η κατηγοριοποίηση του υλικού , η επικοινωνία για την έναρξη του χώρου και άρχισαν να δημιουργούνται τα τμήματα των παιδιών. Με αφορμή τις ημέρες των αποκριών , στο Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ θα γίνουν πολλές δράσεις με τμήματα προσχολικής αλλά και σχολικής ηλικίας. Είναι μεγάλη η χαρά για τα παιδιά αλλά και για τον σύλλογο η επαναλειτουργία του χώρου , καθώς δίνει στα παιδιά διέξοδο για δημιουργική απασχόληση και κοινωνικοποίηση αλλά και για τον σύλλογο που θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τις δράσεις του. Όλες οι συναντήσεις μας θα γίνονται πάντα με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και όταν αυτό μας επιτρέπεται! Είναι συγκινητική η παρουσία νέων φίλων , οι οποίοι επισκέπτονται καθημερινά το Κοινωνικό Στέκι ΑμεΑ για να μάθουν περεταιρω για τις δράσεις του. Μια ακόμα προσπάθεια του συλλόγου παίρνει σάρκα και οστά χάρη στο πολύ σημαντικό πρόγραμμα Δεσμός για τους νέους που έδωσε συνολικά στην χώρα μας 14 νέες θέσεις εργασίας σε νέους, ηλικίας από 18 έως 30 ετών!

#autismreth#desmos#κοινωνικοστεκιαμεαΚοινωνικό Στέκι ΑμεΑ, Ρέθυμνο