Δράσεις ευαισθητοποίησης για την αναπηρία από το 4ο TRIMORE M.T. ISOMAN 2022, στις 23-25 Σεπτεμβρίου στο Ρέθυμνο

27 Σεπτεμβρίου, 2022

Το Ρέθυμνο φιλοξένησε και αγκάλιασε και φέτος στις 23-25 Σεπτεμβρίου  μια εξαιρετική αθλητική διοργάνωση το 4ο TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN 2022.

Πλήθος αθλητών πήραν μέρος σε αυτή τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους μέσα σε ένα κλίμα χαράς. Στη διάρκεια αυτών των ημερών έγιναν πολλά events που κράτησαν το ενδιαφέρον όσων συμμετείχαν στα ύψη.

Ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό και νοητικές αναπηρίες έγινε μέρος αυτής της όμορφης διοργάνωσης που είχε ως άξονα και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Στο γεμάτο αυτό τριήμερο ο Σύλλογος φιλοξενήθηκε διπλά.

Ας ξεκινήσουμε από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου το απόγευμα που κλήθηκε να έχει συμμετοχή στο ανοιχτό μάθημα YOGA ANIMA FORTE  στην Φορτέτσα, του οποίου όλα τα έσοδα από τους συμμετέχοντες θα διατίθεντο στο Σύλλογο.  Δυστυχώς η εκδήλωση ακυρώθηκε λόγω της βροχής όμως προσφέρθηκαν ευγενικά 500 ευρώ στο φορέα από τον Πανελλήνιο σύλλογο εκπαιδευτών YOGA Ελλάδας. Να ευχαριστήσουμε θερμά τις Μαρία Μαγκανάρη, Μαρία Πολυδώρου και Μαρία Πατσουράκη για την προθυμία της επικοινωνίας για την εκδήλωση. Ευχόμαστε το καλύτερο και , σίγουρα θα δοθεί η ευκαιρία μια επόμενη φορά… με καλύτερο καιρό να σμίξουμε!

Το Σάββατο το απόγευμα  στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη έγινε ένα μουσικό – θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ όπου το παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Η συνέχεια της πρώτης συμμετοχής μας πριν 2 χρόνια με τίτλο «Θέλω να με ακούς». Αυτή τη φορά η ομάδα παρουσίασε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χρόνο που πέρασε που έδεσε και έκανε την παρέα πιο δυνατή.  «2 χρόνια Αντιήρωες» παρουσίασαν μέσα από ένα νοσταλγικό ταξίδι σε φωτογραφίες και αναμνήσεις οι ηθοποιοί, σε στήσιμο από την έμπειρη συνεργάτιδα –  χοροθεραπεύτρια Κωνσταντίνα Γιασεμίδου.

Σε αυτό το δίχρονο ταξίδι οι ΑΝΤΙΗΡΩΕΣ εκτός από γνώση αποκτήσαν και φήμη από το πρώτο τους ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  «ΠΩΣ ΝΑ ΕΚΠΑΔΕΥΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΝΤΙΗΡΩΑ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπλέτα, που έχει σαρώσει τα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Επίσης έχουν στη φαρέτρα τους μια επιτυχημένη παράσταση με τίτλο  ΕΡΩΣ ΑΝΙΚΑΤΕ ΜΑΧΑΝ σε σκηνοθεσία της Φλώρας Ασουμανάκη, που ακόμα δίνει παραστάσεις σε Δήμους της Κρήτης.

Η δεκαπενταμελής ομάδα εφήβων και ενηλίκων με αναπηρία με τη συμμετοχή 5 ακόμα συμμετεχόντων ηθοποιών – συνοδών, παρουσίασε μια ακόμα θεατρική δράση στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη  για να συμμετέχει στη χαρά της διοργάνωσης και ενθουσίασε τους θεατές. Η συμμετοχή αυτή για τα άτομα με αναπηρία είναι ουσιαστική, μια και η αποδοχή φιλτράρεται από τη συνεχή παρουσία των ΑμεΑ  στον κοινωνικό ιστό. Η πραγματική συμπερίληψη είναι η συμμετοχή. Είναι η προσφορά μιας θέσης κομβικής και τιμητικής σε άτομα με μειωμένες ευκαιρίες σε μια καθόλα επιτυχημένη διοργάνωση. Το κοινωνικό μήνυμα που απορρέει από αυτή την συμμετοχή είναι πραγματικά ελπιδοφόρο.

Ευχαριστούμε από καρδιάς  τον Race Director της TRIMORE – XTERRA Greece – ISOMAN Hellas Κωνσταντίνο Μητρόπαπα, ψυχή όλης της διοργάνωσης για την  ένθερμη υποστήριξη και την πρόσκληση για 2η φορά να συμμετέχουμε ως φορέας στην μεγάλη αθλητική γιορτή ISOMAN.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στο να είναι και ο Σύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου συνεργός και συμμέτοχος σε αυτούς τους αθλητικούς αγώνες, δίνοντας το μήνυμα για τους αγώνες ζωής που δίνουν σε όλη τους τη ζωή οι άνθρωποι με αναπηρία και οι οικογένειές τους.