Επίσκεψη Στα Καφέ Της Πόλης – Κοινωνικό Στέκι ΑΜΕΑ

3 Ιουνίου, 2021

Ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων και Φίλων με Αυτισμό Ρεθύμνου ξεκινάει μέσω της δομής, Κοινωνικό Στέκι ΑΜΕΑ, μια σειρά από δράσεις-συνεργασίες με καταστήματα της πόλης μας με απώτερο σκοπό την κοινωνικοποίηση ομάδων όλων των ηλικιών. Το Κοινωνικό Στέκι θέτει καθημερινά στόχους για τα παιδιά του και έχει ως βασικό πυρήνα αυτών την κοινωνικοποίηση και την ένταξη των ομάδων στην κοινωνία.

Στα πλαίσια της κοινωνικοποίησης των ομάδων, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας επίσκεψη σε καφέ της πόλης όπου τα παιδιά είχαν το καθένα ξεχωριστά το δικό τους ρόλο. Άλλοι ανέλαβαν να γράψουν την παραγγελία και άλλοι να πληρώσουν το λογαριασμό. Τα παιδιά μας έδειξαν συνεργασία και συνέπεια και έτσι ολοκληρώθηκε η επίσκεψη μας με μεγάλη επιτυχία.

Η συνεργασία μας με το Δεσμός – Desmos έχει αποδειχθεί ότι ήταν ζωτικής σημασίας για την επαναλειτουργία του Στεκιού και την υλοποίηση των οραμάτων μας. Αφού μέσω αυτού καταφέραμε να έχουμε το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να πραγματοποιούνται με συνέπεια και δημιουργικότητα οι δράσεις μας.

#autismrethymno
#DESMOSFORYOUTH
#koinonikostekiamea