Ενημερωτική εκδήλωση του έργου: «ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

20 Ιουλίου, 2020

Ο Σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει την ενημερωτική εκδήλωση του έργου «Εργασία για όλους». Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου και εταίρους το ΙΙΕΚGRANT και το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο OSLO MET.

Το έργο ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του  2021  αποτελεί σημείο αναφοράς για το Σύλλογο  που προσπαθεί να ενισχύσει και να εδραιώσει την Εργασιακή Ένταξη.

Το συγκεκριμένο έργο φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να συμβάλλει ουσιαστικά στην κοινωνική ένταξη των ενηλίκων ΑμεΑ  διευκολύνοντας την πρόσβαση τους στην εργασία μέσω των στοχευμένων εκπαιδευτικών δράσεων, που ξεκίνησαν την πρώτη περίοδο του έργου και ολοκληρώνονται  τώρα, με την απονομή των πτυχίων των σπουδαστών- τριών.

Η εκπαίδευση έγινε στον Εταίρο ΙΙΕΚ GRANT, σε συνεργασία με διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών, συνοδών και εθελοντών.  Μετά από την αναγκαστική  διακοπή στην περίοδο της καραντίνας, τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν,  ώσπου ήρθε πλέον η πολυπόθητη μέρα της απονομής των πτυχίων.

Επόμενο στόχο και συνέχεια του προγράμματος αποτελεί η απορρόφηση των πιστοποιημένων σπουδαστών στην αγορά εργασίας στον ξενοδοχειακό τομέα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ από τις 19.00 μμ έως τις 21:30 μμ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

1. Παρουσίαση του έργου από τον από εκπρόσωπο του Διαχειριστή επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund και το φορέα υλοποίησης.

2. Παρουσίαση της εκπαίδευσης από τον Σύλλογο γονέων ατόμων με αυτισμό και τον Εταίρο ΙΙΕΚ GRANT.

3. Προβολή υλικού από την πορεία του έργου (παρουσίαση του site, φωτογραφικό υλικό, βίντεο από την εκπαίδευση).

 4. Παρουσίαση των σπουδαστών και εκπαιδευτών και απονομή πτυχίων πιστοποιήσεων από τους εκπαιδευόμενους.

 5. Παρουσίαση εδεσμάτων που κατασκευάστηκαν και συσκευάστηκαν από τους εκπαιδευόμενους  με τους καθηγητές τους.

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας σύμφωνα με τις εγκυκλίους των αρμόδιων υπουργείων και των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Ο Σύλλογος γονέων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου, ο εταίρος ΙΙΕΚ GRANT  και οι σπουδαστές και εκπαιδευτές τους σας καλούν να είστε μαζί τους στην εκδήλωση, την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, στις 19.00 μμ στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου.

Καλή αντάμωση!!!!

Το έργο «ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»  υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο γονέων κηδεμόνων κα φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου  και εταίρους τοι ΙΙΕΚ Grant  Νορβηγικό Πανεπιστήμιο   OSLO MET. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr

#activecitizensfund_gr #activecitizens #civilsociety Active Citizens Fund Greece EEA and Norway Grants Bodossaki Foundation – Ίδρυμα Μποδοσάκη SolidarityNow