Ενημερωτικό δελτίο| Ρέθυμνο
More info

XI Autism Europe International Conference 2016

 

                   Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Ρεθύμνου εκπροσωπήθηκε από                    μέλος του Δ.Σ μας στο διεθνές συνέδριο για τον αυτισμό που έγινε στο Εδιμβούργο στις 16 - 18 Σεπτεμβρίου 2016 , στην                              παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση με υποτροφία από το JIM Foundation. 

                 Τα δεδομένα που αποκομίσαμε ήταν εξαιρετικά τόσο σε επίπεδο νέων παρεμβάσεων και τεχνικών που παρουσιάστηκαν,

                 κυρίως με τη χρήση της τεχνολογίας όσο και της διασποράς της ενημέρωσης από φορείς από όλο τον κόσμο, σε επίπεδο                                πειραματικών μεθόδων, προγραμμάτων, οργανωμένων μελετών και στατιστικών δεδομένων. 

 

                  1750 σύνεδροι ήταν παρόντες. Επιστήμονες από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα από όλο τον κόσμο, γονείς, επαγγελματίες                   ειδικής αγωγής, θεραπευτές και άτομα με αυτισμό σε ένα τεράστιο υπερσύγχρονο χώρο το Edinburgh International Convention                       Centre. Οι παρουσιάσεις γινόταν σε με 6-8 παράλληλες συνεδρίες και εργαστήρια ενώ εκατοντάδες ήταν οι εκθέτες από όλον τον                   κόσμο και 250 οι κάτοχοι πόστερ (αναρτημένων ανακοινώσεων) μελετών πρωτότυπων από όλη την υφήλιο.

                   Πολυπληθής ήταν η παρουσία συλλόγων, ομάδων γονέων από πολλές χώρες με εντυπωσιακά επιτεύγματα στην παρέμβαση και                    οργάνωση των μελών τους και στη διασπορά της γνώσης και εξιδεικευμένης παρέμβασης στις χώρες τους τόσο στο σχολικό                           περιβάλλον με εκπαιδεύσεις όσο και στο εργασιακό περιβάλλον των ενήλικων ατόμων.

 

                  Eπίσης συγκινητική ήταν η παρουσίαση ατόμων με αυτισμό, όλων επιφανών επιστημόνων του χώρου σε συγκλονιστικές                              αυτοβιογραφικές παρουσιάσεις για τον κόσμο του αυτισμού και τον αγώνα τους για επιβίωση και ίση αντιμετώπιση μέσα

               στον δικό μας κόσμο.

 

                 Μέσα από αυτήν την εμπειρία που ζήσαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας απλά ας αναλογιστούμε πόσο σημαντικό είναι να γίνεται                        πρώιμη παρέμβαση στον Αυτισμό. Η εξέλιξη των ατόμων είναι θεαματική αν δεχτούν από τη βρεφική τους ήδη ηλικία

                 εκπαίδευση από εξιδεικευμένο προσωπικό. Επίσης είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή του γονέα ως συνεκπαιδευτή και                                  συνοδοιπόρου στο παιδί σε όλες τις φάσεις της παρέμβασης, με ακολουθία και συνέχεια στο σπίτι ή έξω από το θεραπευτικό χώρο.

                   Το επόμενο διεθνές συνέδριο ανακοινώθηκε ότι θα λάβει χώρα το 2019 στο Παρίσι. Για λεπτομέρειες: 

                   http://www.autism.org.uk/professionals/conferences/xi-congress.aspx

 

 

top