Ενημερωτικό δελτίο| Ρέθυμνο
More info

Ο Σύλλογος γονέων,  κηδεμόνων και φίλων ατόμων με Αυτισμό Νομού  Ρεθύμνου  είναι ένα σωματείο που δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει στήριξη στις οικογένειες  και τα άτομα που ανήκουν στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος, πληροφόρηση στο κοινό , ενημέρωση στους εκπαιδευτικούς,   διεκδίκηση ίσης μεταχείρισης στην σχολική ένταξη και κοινωνική ευαισθητοποίηση. 

Πρωταρχικοί μας στόχοι είναι από την καταστατική μας ίδρυση είναι η  διεκδίκηση των δικαιωμάτων και της ένταξης των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνία και άμεσος στόχος είναι η εξεύρεση πόρων για δημιουργία δομών για άτομα με αυτισμό.

Αγωνιζόμαστε θεσμικά για τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό μέσα από την  Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος που είμαστε ιδρυτικά μέλη.

Παρέχουμε άμεσα παρέμβαση και υποστήριξη και όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αντιμετωπίσει και βρει λύσεις σε δεκάδες περιπτώσεις παιδιών με προβλήματα στην οικογένεια , στο σχολικό πλαίσιο , στην υγεία και στην κοινωνική πρόνοια. Ο αγώνας είναι καθημερινός και στηρίζεται ενεργά από την κοινωνία του Ρεθύμνου με την παρουσία της σε όλες τις δράσεις αλλά και με την υποστήριξη πολλών φορέων.

 

Ήδη ο Σύλλογος γονέων,  κηδεμόνων και φίλων ατόμων με Αυτισμό Νομού  Ρεθύμνου κλείνει  9 ενεργά χρόνια παρουσίας στο Νομό Ρεθύμνου.

Από το 2012 φιλοξενείται στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου.

 Τα ενεργά μέλη συλλόγου είναι πάνω από 100 παιδιά και ενήλικες στο φάσμα των διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών, οι οικογένειές τους, καθώς και πολυάριθμοι φίλοι και υποστηρικτές το Συλλόγου στις δράσεις του.

Άμεσος στόχος μας είναι η προσφορά σε παιδιά με αυτισμό πάντα σε εθελοντική βάση ομάδων για δημιουργική ενασχόληση  (μουσική, εικαστικά, χορό, παιγνίδι, δραματοποίηση) ,  αλλά και θεραπευτική παρέμβαση των παιδιών και ψυχολογική στήριξη των οικογενειών  σε επίπεδο συμβουλευτικής γονέων η δωρεάν υποστήριξη από τις ψυχολόγους –κοινωνικούς λειτουργούς.

 

Από το 2008 διοργανώνουμε όλη τη σχολική χρονιά εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης δύο φορές εβδομαδιαίως για παιδιά με αυτισμό με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη βοήθεια εθελοντών φοιτητών.

Εδώ κα έξη χρόνια επίσης διοργανώνουμε πρωτοποριακό πρόγραμμα εθελοντικής βοήθειας στο σπίτι σε οικογένειες που έχουν ανάγκη υποστήριξης και βοήθειας από εθελοντές φοιτητές. Παράλληλα για 4 χρόνια οργανώνουμε ομάδες γονέων και συναντήσεις εκπαίδευσης και εμψύχωσης γονέων.

Οι κοινωνική μας δράση στο Νομό είναι αισθητή με δεκάδες εκδηλώσεις, ημερίδες ενημέρωσης, συνεργασίες με φορείς κάθε χρόνο.

top